Terrine van mosselen met spinazie (Mosselen)

In het boek Mosselen van Véronique en Michel DeMeyer staat op pagina 84 het recept Terrine van mosselen met spinazie. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 8 personen.


ImageKlik hier voor de recensie van Mosselen.

Ingrediënten:

  • 1 kg mosselen
  • 200 gram spinazieblaadjes
  • 300 gram witte visfilet
  • 3 eieren
  • 2 deciliter room
  • 2 doosjes saffraan
  • peper
  • 1 eetlepel olie voor de bakvorm

Bereiding:

  • Kook de mosselen volgens de basisbereiding. Giet ze af en vang het kookvocht op.
  • Haal de mosselen uit de schelp
  • Filter het kookvocht.
  • Blancheer de spinazie in kokend water gedurende 30 seconden, giet af en spoel onder koud water. Laat goed uitlekken.
  • Mix de visfilets met de eieren, het kookvocht van de mosselen en de room tot een glad deeg.
  • Breng op smaak met saffraan en peper.
  • Roer er de spinazie door en voeg er de mosselen aan toe.
  • Strijk de terrine in met olie, schik er de bereiding in en plaats ze in een warmwaterbad.
  • Bak de terrine 40 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden Celsius.
  • Laat ze minstens een nacht afkoelen voordat je ze ontvormt.

Eet smakelijk!