Tonijn met zoete groenten (Zalig en slank)

In het kookboek Zalig & slank van Stéphane Dupré staat op bladzijde 172 het recept Tonijn met zoete groenten. De hoeveelheden in het recept zijn voor 4 personen. De voorbereidingstijd is 15 minuten en 25 minuten bereidingstijd. Dit gerecht heeft 250 kcal. en 5 gram vet per persoon.

 

ImageKlik hier voor de recensie van Zalig & Slank.

Ingrediënten:

  • 4 tonijnsteaks (ongeveer 125 gram per stuk)
  • 2 middelgrote zoete aardappels
  • 1 kleine aubergine
  • schil van 1 limoen
  • 8 kumquats
  • olie
  • zout, peper

Bereiding:

  • Schil de zoete aardappels.
  • Snijd de aardappels en de aubergine in vrij dikke plakken.
  • Kook de aardappels op een lage warmtebron 10 tot 15 minuten.
  • Snijd de kumquats overlangs door.
  • Bestrijk met een kwastje (of een prop keukenpapier) de plakken aubergine licht met olie.
  • Zet de ovengrill aan en gril de kumquats, de plakken aubergine en de plakken aardappel tot ze goudbruin zijn (dit kan ook op de barbecue).
  • Gril de tonijn op dezelfde manier.
  • Voeg zout en peper naar smaak toe en serveer deze tonijnsteaks met de groenten meteen, gegarneerd met een limoenschilletje.

Eet smakelijk!