In het kookboek Uit schelp en schaal van Marianne Paquin staat op bladzijde 82 het recept Garnalensoufflé. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 4 personen. De voorbereidingstijd is 10 minuten en de bereidingstijd is 5 minuten.
Klik hier voor de recensie van Uit schelp en schaal.- 400 gram gekookte garnalen
- 0,5 bosje kervel
- 4 eieren
- 2 eetlepels olijfolie
- zout
- versgemalen peper
- 4 sneetjes volkorenbrood
- 30 gram boter
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Pel de garnalen en bewaar de staarten.
- Was en droog de kervel en haal de blaadjes eraf.
- Splits de eieren. Bewaar de eidooiers voor een ander gerecht. Klop het eiwit stijf terwijl u langzaam de olijfolie toevoegt. Voeg daarna de garnalenstaarten, de helft van de kervel en zout en peper toe.
- Vul 4 kleine ovenschaaltjes met het mengsel en zet ze 5 minuten in de oven. Let op de kleur.
- Haal ze uit de oven. Serveer het gerecht met de sneetjes geroosterd brood, besmeerd met de boter.
Eet smakelijk!