Mahbub (De complete Indonesische keuken)

In het boek De complete Indonesische keuken van Lonny Gerungan staat op bladzijde 100 het recept Mahbub. Dat is geroosterd gekruid geitengehakt in banananblad uit de keuken van Noord-Sumatra. De hoeveelheden in dit gerecht zijn voor ongeveer vijf personen.

ImageKlik hier voor de recensie van De complete Indonesische keuken.

Ingrediënten:

  • 1 kilogram geitengehakt

  • zout

  • 250 gram geitenvet

  • satéstokjes

  • bananenblad

  • biting

Voor de kruidenpasta:

  • 2 theelepels ketumbar

  • 1 theelepel witte peper

  • 2 eetlepels kristalsuiker

  • 7 sjalotjes

  • 3 teentjes knoflook

  • 1 schijfje jahe van circa 3 centimeter

Bereiding:

  • Wrijf voor de kruidenpasta de ketumbar, peper en suiker in een cobek fijn. Voeg de schoongemaakte en fijngesneden sjalotjes, knoflook en jahe toe en wrijf alles fijn.

  • Kneed het gehakt met de kruidenpasta en zout naar smaak, verdeel dit in 15 porties en maak van elke portie een rond balletje. Snijd het geitenvet in plakjes, wikkel een plakje om elk gehaktballetje en steel in elk twee satéstokjes.

  • Verpak het vleesgedeelte in stukjes gewassen bananenblad en zet de uiteinden vast met biting.

  • Rooster de mahbub boven een houtskoolvuurtje aan beide kanten tot het bananenblad bruin is.

Eet smakelijk.

Dit boek is te koop bij onze online boekhandel. Klik op de onderstaande banner.