Herfstsalade van veldsla, avocado en rosbief (Vier de seizoenen)

In het kookboek Vier de seizoenen van Odin staat op bladzijde 83 het recept Herfstsalade van veldsla, avocado en rosbief. De hoeveelheden in dit recept zijn gebaseerd op een persoon.

Het hele jaar door zijn er groenten die rauw lekker en gezond zijn. Ze kraken, knarsen en knisperen tussen je tanden. Een salade vraagt om aandacht, omdat je het kauwen niet kunt overslaan. Rauwe voeding bevat veel levenskracht, vitamine C en enzymen die door verhitting afnemen of verdwijnen. Daarnaast reinigt rauwkost de darmen. Eet daarom het hele jaar door regelmatig rauwkost. Vitamine C helpt ijzer op te nemen. Dit is met name belangrijk in een vegetarisch menu, omdat ijzer uit plantaardige producten minder makkelijk opneembaar is. Sommige groenten, zoals pompoen, bevatten zowel ijzer als vitamine C. Dit geldt ook voor peterselie en kiemgroenten. 

ImageKlik hier voor de recensie van Vier de seizoenen.

Ingrediënten:

  • 75 gram veldsla

  • 1 avocado

  • 1 stukje pompoen

  • 1 aardpeer

  • 150 gram rosbief

  • 16 zwarte olijven

  • 1 sinaasappel

  • 1 eetlepel azijn

  • 1 eetlepel ahornsiroop

Bereiding:

  • Veldsla wassen en uit laten lekken. Avocado schillen. In de lengte smalle reepjes los van de pit snijden. Aardpeer schillen met een dunschiller. Aardpeer en pompoen raspen op een grove rasp.

  • Sinaasappel persen en het sap mengen met azijn en siroop. Veldsla op een platte schaal uitspreiden. Plakjes rosbief op de sla draperen. Avocado over de rosbief verdelen. Geraspte aardpeer en pompoen in het midden leggen. Olijven over de salade verdelen. Dressing over de salade schenken.

Eet smakelijk!