Rog met witloof (Nieuwe Piet Huysentruyt wokrecepten)

In het kookboek Nieuwe Piet Huysentruyt wokrecepten van Piet Huysentruyt staat op bladzijde 92 het recept Rog met witloof.

ImageKlik hier voor de recensie van Nieuwe Piet Huysentruyt wokrecepten.

Ingrediënten:

  • 2 gefileerde roggenvleugels

  • peper en zout

  • 3 stronkjes witloof

  • 2 eetlepels spekblokjes

  • 2 eetlepels xeresazijn

  • 0,5 bosje bieslook

  • 2 eetlepels gehakte bieslook

  • 1 eetlepel PH Honing-mosterdkruiden (mix van bruin mosterdzaad, geel mosterdzaad, mierikswortel, Spaanse peper, zwarte peper, honingpoeder en citroenzeste)

  • 4 eetlepels arachideolie

Bereiding:

  • Snijd de roggenvleugels in reepjes. Kruid met peper en zout.

  • Snijd het witloof doormidden, verwijder het harde gedeelte en snijd het daarna in reepjes.

  • Verhit de arachideolie in de wok en wok het witloof tot het lichtbruin ziet aan de randjes.

  • Voeg de spekblokjes toe en blus met xeresazijn.

  • Voeg de rogreepjes toe en wok nog 5 minuten verder tot de vis gaar is.

  • Frituur het halve bosje bieslook.

  • Serveer en overstrooi met de gehakte bieslook.

  • Versier met de gefrituurde bieslook en kruid met honing-mosterdkruiden.

Eet smakelijk!