Ananas-viscurry (Wonderfoods)

In het boek Wonderfoods staat op bladzijde 58 het recept ananas-viscurry. De hoeveelheden in dit recept zijn gebaseerd op vier personen. Lichte vis en verse ananas contrasteren met het machtige kokos in deze verrukkelijke kerrieschotel. Als u geen kafferlimoenblaadjes kunt krijgen, laat u ze gewoon weg.

ImageKlik hier voor de recensie van Wonderfoods.

Ingrediënten:

  • 200 gram vis, zoals zeeduivel, schoongemaakt

  • 2 theelepels olijfolie

  • 1 middelgrote ui, gepeld en gesnipperd

  • 2 tot 3 centimeter verse gemberwortel, geschild en geraspt

  • 1 stengel citroengras, in stukjes

  • 2 kafferlimoenblaadjes in stukjes

  • 3 eetlepels Thaise rode currypasta

  • 0,5 verse ananas, geschild, zonder hart en in blokjes

  • 600 milliliter kokosmelk

  • 12 tot 15 blaadjes basilicum

  • 6 tot 9 takjes koriander, blaadjes gescheurd

Bereiding:

Snijd de vis in hapklare stukken en zet deze apart. Verhit de olijfolie in een grote pan en bak daarin de ui samen met de gember, het citroengras en de kafferlimoenblaadjes in 3 tot 4 minuten zacht. Voeg de Thaise currypasta toe en laat het geheel al roerend een paar minuten sudderen.

Doe de stukken vis in de pan en schep ze enkele minuten om, zodat ze dichtschroeien; voeg nu de ananas toe. Schenk de kokosmelk erbij en laat het geheel nog ongeveer 15 minuten doorsudderen.

Roer het basilicum en de gescheurde korianderblaadjes vlak voor het serveren door het visgerecht. Serveer de ananas-viscurry met zilvervliesrijst.

Eet smakelijk!