In het boek Vis lekker en licht staat op bladzijde 94 het recept Zeeuwse vispakketjes. De hoeveelheden in dit recept zijn gebaseerd op vier personen.

Ingrediënten:
-
1 prei
-
1 teentje knoflook
-
150 gram wortelen
-
3 eetlepels olie
-
peper en zout
-
3 eetlepels citroensap
-
600 gram tongfilet
-
150 gram gekookte mosselen
-
150 gram gepelde garnalen
Bereiding:
-
Maak de prei schoon en snijd hem in zeer smalle ringen. Pel de knoflook en hak hem fijn. Schraap de wortelen en rasp ze.
-
Bak de prei met de wortel en de knoflook 5 minuten in de olie op een laag vuur. Kruid met peper en zout en voeg het citroensap toe.
-
Schep het groentemengsel op 4 stukken aluminiumfolie van 30 bij 30 cm. Leg op elk een tongfilet, wat mosselen en wat garnalen. Strooi er een beetje zout over en vouw de pakketjes losjes dicht.
-
Leg de vispakketjes op de hete barbecue en laat ze in 15 tot 20 minuten gaar worden.
Eet smakelijk!