In het boek Super sushi van Hideo Dekura, Brigid Treloar en Ryuichi Yoshii staat op bladzijde 80 het recept Tonijnrollen. De hoeveelheden in dit recept zijn gebaseerd op 10 rollen, ofwel 60 stukjes.

ImageKlik hier voor de recensie van Super Sushi.

Ingrediënten (voor 10 rollen):

  • 5 vellen nori

  • 300 gram sushirijst

  • een toefje wasabipasta

  • 10 repen tonijn van 6 mm x 12 mm x 8 cm

Bereiding:

Neem een vel nori. Snijd het in de lengte doormidden en snijd er dan aan de onderkant van elk stuk 2 centimeter af. U moet nu 2 stukjes van circa 10 x 16 cm hebben. Herhaal met de andere vellen nori.

Leg een vel nori met de glanzende kant onder in de lengte op een sushimat.

Schik het vel nori op ongeveer 3 cm van de kant die het dichtst bij u ligt. Houd aan beide kanten van het vel evenveel mat vrij.

Bevochtig uw handen en neem een handje rijst ter grootte van een golfbal op. Knijp de rijst zachtjes tot een rolletje en leg dat links van het midden op het vel nori. Druk de rijst dan met uw vingers tot een boomstammetje in het midden van de nori.

Neem met uw vinger een puntje wasabi op en veeg dat van links naar rechts over het midden van de rijst. Leg repen tonijn op de wasabi in het midden van de rijst. Houd met uw vingers de tonijn op zijn plaats en til met uw duimen de rond van het bamboematje die het dichtst bij u ligt op. Rol het matje op en verzegel het reepje nori. Snijd de rol doormidden. Snijd elke helft dan weer in tweeën, zodat u zes even grote stukjes heeft. Herhaal met de rest van de ingrediënten.

Eet smakelijk!

Dit boek is te koop bij onze online boekhandel. Klik op de onderstaande banner.