In het kookboek Sweet foodista van Margaux Maeterlinck en Christophe Declercq staat op pagina 112 het recept Trappist macaron. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 80 koekjes.
Klik hier voor de recensie van Sweet foodista.
Ingrediënten
- Voor de chocolademacarons
- 100 g amandelpoeder
- 150 g poedersuiker
- 20 g cacaopoeder
- 90 g eiwitten
- 50 g suiker
- Voor de vulling
- 65 g Westmalle trappist
- 50 g honing
- 1 eidooier
- 10 g suiker
- 165 g boter
- Materiaal
- 2 à 3 bakmatjes
Bereiding
- Meng voor de chocolademacarons het amandelpoeder met de poedersuiker en de cacaopoeder en zeef.
- Klop de eiwitten op tot schuim en voeg beetje bij beetje de suiker toe. Klop enkele minuten op tot een zeer stevig schuim.
- Spatel er voorzichtig het droge mengsel onder.
- Meng er de massa nog wat door tot deze in elkaar vloeit.
- Spuit dopjes op een bakplaat belegd met een bakmatje.
- Laat ongeveer 20 à 30 minuten drogen.
- Bak 16 à 18 minuten in een voorverwarmde oven van 150 C.
- Breng voor de vulling de Westmalle trappist en de honing aan de kook.
- Klop de eidooier los met de suiker en voeg toe.
- Laat de massa op laag vuur indikken zonder koken. Zodra je met je vinger een streep kan trekken in de crème op de rug van een lepel is de juiste dikte bereikt.
- Laat vervolgens afkoelen tot 20 C.
- Klop de boter tot een crème.
- Voeg straalsgewijs de afgekoelde massa toe en meng tot een gladde crème.
- Vul de chocolademacarons per twee met de vulling.
Tip van de chef
De gevulde macarons kunnen verpakt in de diepvriezer bewaard worden. Bij gebruik van minder honing wordt de smaak van de Westmalle trappist sterker en iets bitterder.
Eet smakelijk!
Dit boek is online te koop bij Bol.com. Klik op de onderstaande banner voor meer informatie.