Pittige vogelnestjes met kwarteleitjes (Eieren)

In het boek Eieren van Veronique en Michel De Meyer staat op pagina 57 het recept Pittige vogelnestjes met kwarteleitjes. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 4 personen.

ImageKlik hier voor de recensie van Eieren.

Ingrediënten:

  • 8 kwarteleitjes

  • 1 ui

  • 500 gram gehakt

  • 1 ei

  • 1 eetlepel paneermeel

  • tabasco

  • 2 porties gemengde sla

Bereiding:

  • Kook de kwarteleitjes in 2,5 minuten gaar.

  • Laat ze schrikken onder koud water en pel ze.

  • Pel de ui en snipper hem zeer fijn.

  • Meng het gehakt met de uiensnippers, het ei en het paneermeel en breng op smaak met tabasco.

  • Pak de kwarteleitjes in het gehakt in en vorm regelmatige bolletjes.

  • Frituur de bolletjes goudgeel op 180 graden Celsius en snijd ze doormidden. Schik de sla op de borden of op een schotel en leg er de vogelnestjes op.

Eet smakelijk!