- Gegevens
- Categorie: Eiergerechten
In het boek Eieren van Veronique en Michel De Meyer staat op pagina 57 het recept Pittige vogelnestjes met kwarteleitjes. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 4 personen.
Klik hier voor de recensie van Eieren.
Ingrediënten:
-
8 kwarteleitjes
-
1 ui
-
500 gram gehakt
-
1 ei
-
1 eetlepel paneermeel
-
tabasco
-
2 porties gemengde sla
Bereiding:
-
Kook de kwarteleitjes in 2,5 minuten gaar.
-
Laat ze schrikken onder koud water en pel ze.
-
Pel de ui en snipper hem zeer fijn.
-
Meng het gehakt met de uiensnippers, het ei en het paneermeel en breng op smaak met tabasco.
-
Pak de kwarteleitjes in het gehakt in en vorm regelmatige bolletjes.
-
Frituur de bolletjes goudgeel op 180 graden Celsius en snijd ze doormidden. Schik de sla op de borden of op een schotel en leg er de vogelnestjes op.
Eet smakelijk!