In het kookboek Hop(scheuten) van Bart Wemaere staat op pagina 136 het recept Gepocheerd ei met hopscheuten. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 4 personen.

 

ImageKlik hier voor de recensie van Hop(scheuten).

 

Ingrediënten:

 

  • 4 eieren
  • 280 gram hopscheuten
  • 4 plakjes gerookte zalm
  • 4  stukjes gebakken brood
  • citroensap
  • kervel
  • voor de saus:
  • 120 gram gesmolten boter
  • scheutje citroensap
  • peper, zout
  • nootmuskaat
  • een weinig room

 

Bereiding:

 

  • Maak de hopscheuten een voor een schoon, dat wil zeggen breek ze af boven het vlezige deel, zodat de hopscheut vijf tot maximaal zeven centimeter lang is.
  • Was ze grondig en blancheer ze gedurende twee minuten in licht gezouten water met een scheutje citroensap. Zo blijven ze krokant.
  • Klop de mousseline op, terwijl de hopscheuten worden opgewarmd in een weinig room, op smaak gebracht met nootmuskaat.
  • Schik de hopscheuten op een voorverwarmde schotel, met erbovenop een plakje gerookte zalm.
  • Leg het gepocheerde ei met zorg op de zalm en overgiet het bord rijkelijk met de mousselinesaus.
  • Breng dit tafereel op kleur met een stukje gebakken brood en het frisse groen van kervelpluksel.

Eet smakelijk!