In het kookboek Hop(scheuten) van Bart Wemaere staat op pagina 136 het recept Gepocheerd ei met hopscheuten. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 4 personen.
Klik hier voor de recensie van Hop(scheuten).
Ingrediënten:
- 4 eieren
- 280 gram hopscheuten
- 4 plakjes gerookte zalm
- 4 stukjes gebakken brood
- citroensap
- kervel
- voor de saus:
- 120 gram gesmolten boter
- scheutje citroensap
- peper, zout
- nootmuskaat
- een weinig room
Bereiding:
- Maak de hopscheuten een voor een schoon, dat wil zeggen breek ze af boven het vlezige deel, zodat de hopscheut vijf tot maximaal zeven centimeter lang is.
- Was ze grondig en blancheer ze gedurende twee minuten in licht gezouten water met een scheutje citroensap. Zo blijven ze krokant.
- Klop de mousseline op, terwijl de hopscheuten worden opgewarmd in een weinig room, op smaak gebracht met nootmuskaat.
- Schik de hopscheuten op een voorverwarmde schotel, met erbovenop een plakje gerookte zalm.
- Leg het gepocheerde ei met zorg op de zalm en overgiet het bord rijkelijk met de mousselinesaus.
- Breng dit tafereel op kleur met een stukje gebakken brood en het frisse groen van kervelpluksel.
Eet smakelijk!