Speculoosmakarons (Juliette’s speculoos)

In het bakboek Juliette's speculoos van Brenda Keirsebilck staat op bladzijde 90 het recept Speculoosmakarons. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 50 koekjes.

 

Deze lekkernij combineert de typische structuur van een zachte makaron met de klassieke speculoossmaak, wat een verrassend effect geeft.

 

 

Klk hier voor de recensie van Juliette's speculoos.

Ingrediënten:

  • 135 g suiker
  • 135 g fijngemalen amandelen
  • 6 g speculooskruiden
  • 90 g bloem
  • 270 g bloemsuiker
  • 156 g eiwit
  • 10 g gemalen speculoos

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Meng de suiker met de amandelen en de speculooskruiden.
  • Voeg de bloem en de bloemsuiker toe en meng alles goed.
  • Mix het mengsel en voeg dan het eiwit straalsgewijs toe.
  • Klop tot een homogeen mengsel.
  • Spuit met behulp van een spuitzak toefjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Laat voldoende ruimte tussen de koekjes, want ze lopen nog een beetje uit.
  • Bestrooi licht met wat gemalen speculoos.
  • Bak gedurende 14 à 15 minuten.
  • Bewaar in een plastic doos.

Eet smakelijk!

Dit boek is te koop bij onze online boekhandel. Klik op de onderstaande banner: