In het kookboek Basic patisserie van Christophe Declercq staat op pagina 41 het recept Ananaskokostaartje. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 5 taartjes.
Tip: vervamg de ananas door appelcompote of andere vruchten naar keuze.
Klik hier voor de recensie van Basic patisserie.
Ingrediënten:
- 150 g boterdeeg
- een beetje amandelbroyage 50/50
- 1 blikje ananas, snijd de ananas in stukjes
- afdekgelei
- decoratiesuiker
- 5 vormpjes van 8 cm doorsnede.
- Kokosbeslag:
- 100 g suiker
- 100 g kokosrasp
- 1 ei
- (meng de ingrediënten van het kokosbeslag samen tot een homogene massa)
Bereiding:
- Rol het boterdeeg uit tot ongeveer 2,5 mm dik
- Steek plakjes uit die iets groter zijn dan de vormpjes en leg in de vormpjes
- Druk voorzichtig aan en duw het overtollige deeg eraf.
- Prik de bodem enkele keren in met een vork.
- Strooi een beetje amandelbroyage op de bodem en beleg rijkelijk met stukjes ananas.
- Vul de vormpjes verder met het kokosbeslag.
- Verwarm de oven op 190 °C en bak gedurende 18 à 20 minuten.
- Werk de taartjes af met afdelgelei en een weinig decoratiesuiker.
Eet smakelijk!