In het kookboek Gizzi's Keukenmagie van Gizzi Erskine staat op pagina 97 het recept Afghaanse kip met yoghurt. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 4 personen. De voorbereiding is 10 minuten en de bereidingstijd 40 minuten.
In het restaurant Afghan Kitchen in de wijk Islington kun je de beste curry van heel Londen eten. Het is een eenvoudige yoghurtcurry, waarvan het recept als die jaren geheim is gebleven. Uit pure nieuwsgierigheid heb ik geprobeerd het na te maken. Hier komt mijn versie en ik hoop dat je ermee kunt leven.
Klik hier voor de recensie van Gizzi's keukenmagie.
Ingrediënten:
- 1 eetlepel arachideolie of plantaardige olie
- 8 kippendijen zonder bot en vel, elk in vieren gesneden
- 1 ui, gepeld en gesnipperd
- 5 knoflooktenen, gepeld en fijngesneden
- 1 groene peper, gesnipperd
- 1 theelepel korianderpoeder
- 1 theelepel komijnpoeder
- 3 kardemompeulen, geplet
- 1 theelepel scherp paprikapoeder
- 500 g Griekse yoghurt
- klein bosje verse koriander, fijngehakt
- klein bosje verse munt, fijngehakt
- zeezout en versgemalen zwarte peper
Bereiding:
- Verhit de olie in een middelgrote ovenvaste pan met deksel. Bak de kip in porties bruin, haal de stukken uit de pan met een schuimspaan en zet ze apart. Bak de ui in ongeveer 8 minuten zacht op een laag vuur. Baak tijdens de laatste minuut de knoflook en groene peper mee.
- Voeg de specerijen toe en bak ze op een laag vuur een minuut mee. Voeg de yoghurt, kip en een scheut water toe en meng alles goed door elkaar. Voeg de fijngehakte kruiden toe plus een beetje peper en zour, roere, doe een deksel op de pan en laat alles 20 minuten zachtjes bubbelen. De curry is klaar wanneer de kiop gaar en mals is en de saus is ingedikt. Schrik niet als de saus er een beetje geschift uitziet. Dat komt door de yoghurt. Voeg eventueel een scheutje water toe. Dien op met rijst.
Eet smakelijk!