In het kookboek Traditionele taarten, koekjes en cakes staat op pagina 118 het recept Tarte tartin met mango. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 4-6 personen. De voorbereiding kost 10 minuten en de bereiding 30 minuten.
Klik hier voor de recensie van Traditionele taarten, koekjes en cakes.
Ingrediënten:
- 1 kg niet al te rijpe mango's
- 100 g fijne tafelsuiker
- blanke azijn
- 60 g gezouten boter in blojes, op kamertemperatuur + 20 g voor het invetten
- 300 g kruimeldeeg
- een diepe taartvorm van circa 22 cm doorsnee
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 240° Celsius.
- Schil de mango's, snijd ze doormidden, haal de pit eruit en snijd het vruchtvlees in plakjes.
- Maak een karamel: los de helft van de suiker op in 3 eetlepels water in een steelpan met dikke bodem en kook die mengsel al roerend tot een goudkleurige karamel. Voeg dan 2-3 druppels azijn en 40 g boter toe en roer alles van het vuur af door elkaar.
- Beboter de taartvorm en schenk de karamel erin.
- Schik de plakjes mango op de karamel en verdeel de resterende 20 g boterblokjes erover. Bestrooi met de resterende suiker.
- Rol het deeg uit tot een grote ronde lap, lem hem op de mango's en druk hem rondom zorgvuldig aan. Bak de taart 25 minuten in de oven. Serveer de taart lauwwarm.
Eet smakelijk!