In het kookboek Mama mia, ik kook zélf! van Liz Franklin staat op pagina 105 het recept Chocoladetosti\'s. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 4 personen.
Dit is een chic hapje voor een speciaal ontbijt of een lekker toetje met ijs wanneer je vrienden te eten krijgt!
Ingrediënten:
- 16 sneetjes casinobrood
- 100 g mascarpone
- 80 g pure chocolade, geraspt
- 60 g boter
Bereiding:
- Snijd de korstjes van het brood en besmeer 8 van de sneetjes met een dun laagje mascarpone.
- Rasp de chocolade met een blokschaaf – let op je vingers – en verdeel de chocolade over de mascarpone. Leg een sneetje brood erop end ruk het wat aan. Je gaat nu de tosti\'s in etappes bakken.
- Vraag een volwassene het vuur aan te steken om wat boter te smelten in een koekenpan. Bak de tosti\'s 3 minuten, tot ze goudbruin zijn en de chocolade is gesmolten.
- Keer de tosti\'s voorzichtig om en bak ze nog 2 – 3 minuten.
- Haal de tosti\'s uit de pan (of vraag een volwassene) en snijd ze diagonaal doormidden. Eet ze warm op.
Eet smakelijk!