
Volgorde van werken:
- Garnituur maken: broodpatatzakje
- Voorbereiding
- Soep bereiden
- Gerecht opmaken om te serveren.
Voorbereiding:
Was 400 gram spinazie net zo lang tot er absoluut geen zand of aarde meer aanwezig is. Ontsteel de blaadjes. Check tegelijkertijd of de blaadjes écht schoon zijn. Haal de schil van 3 sjalotjes af; snipper ze fijn.
Soep bereiden:
Smelt 25 gram boter in een soeppan. Bak de sjalotjes in de bruisende boter bruin. Voer er 1 deciliter witte wijn aan toe. Kook de wijn in tot 0,5 deciliter. Giet er dan 5 deciliter melk en 5 deciliter ongeslagen slagroom bij. Wanneer het wijnmengsel begint te koken, zet dan direct het vuur laag en voeg de spinazie toe. Pureer het met de staafmixer tot een egaal dikkig mengsel. Breng op smaak met peper en zout. Voeg nu mosterd naar smaak toe (voor mij is dat zo\'n 50 gram mosterd). Roer goed en serveer direct.
Serveren:
Zet zodra het garnituur klaar is, de patatzakjes gevuld met de broodcroutons in een glaasje. Fleur ze eventeueel op met een blaadje spinazie of basilicum en ingesneden tomaatpartjes zonder zaad. Zodra de soep klaar is, kun je deze direct in grote soepkommen serveren.
Eet smakelijk!
Dit boek is te koop bij onze online boekhandel. Klik op de onderstaande banner.