Hele dragonkip met groenten en jus uit de oven (Ainsley Harriott’s Good-Feel kookboek)

In het kookboek Ainsley Harroitt's Good-Feel kookboek van Ainsley Harriott staat op pagina 121 het recept Hele dragonkip met groenten en jus uit de oven. De hoeveelheden in dit gerecht zijn voor 4 personen, de voorbereidingstijd is 10 minuten en de bereidingstijd 1,5 uur. Goed voor kieskeurige eters. Met dit recept dat nauwelijks kan mislukken, zit je altijd goed. Zelfs de meest kieskeurige eter zal het lekker vinden.

 

Klik hier voor de recensie van Ainsley Harriott's Good-Feel kookboek.

Een maaltijd voor het hele gezin die als bij toverslag uit de braadslede komt, dat levert blije gezichten op. Als de kip eenmaal in de oven is geschoven, heb je er geen omkijken meer naar omdat de dragonboter onder het vel de kip heerlijk mals houdt. Van het karkas kun je de volgende dag een heerlijke kippenbouillon trekken. Je kunt voor dit recept het beste biologische wortels gebruiken en die in stukken van 5 cm snijden. Een extra lekkere saus krijg je als je net voor het opdienen een theelepel dijonmosterd en 2 eetlepels crème fraîche door de jus roert.

Ingrediënten:

  • 50 gram zachte boter
  • 1 teen knoflook uit de knijper
  • 2 eetlepels gehakte verse dragon
  • 1 middelgrote kip
  • 1 citroen
  • 500 gram middelgrote nieuwe aardappels
  • 250 gram wortels
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 preien
  • zout en versgemalen zwarte peper

Bereiding:

  • Doe de boter, knoflook, dragon en wat zout en peper in een kleine kom en meng alles door elkaar.
  • Maak de kip klaar. Maak met je handen voorzichtig het borstvel los, te beginnen bij de nek. Verdeel de dragonboter over het vlees en trek het vel weer strak naar beneden. Snijd de citroen doormidden en stop beide stukken in de holte van de kip. Leg de kip in een grote braadslede.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius / gasstand 6.
  • Was de aardappels, snijd ze doormidden en kook 5 minuten in water met wat zout. Giet af en leg ze samen met de stukken wortel rond de kip. Bespreknkel met olijfolie, bestrooi met zout en peper en braad de kip 30 minuten op de middelste richel van de oven.
  • Was de preien en snijd ze in flinke stukken. Leg ze in de braadslede, bedruip met het braadvocht en laat nog30-40 minuten in de oven staan tot de kip en groenten gaar zijn.
  • Snijd de kip in dikke plakken en dien onmiddellijk op met de groenten en wat jus.

Eet smakelijk!