In het kookboek MasterChef bij de meesters thuis staat op pagina 16 het recept Kwartelpootjes met sojadressing van Ferran Adrià. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 2 personen.

 

Dit is een fantasievolle manier om kwartel te bereiden; en met wat oefening is het een snelle en zekere manier om uw gasten te verrassen.

 

Klik hier voor de recensie van MasterChef bij de meesters thuis.

 

Ingrediënten:

  • 4 kwartels
  • Zonnebloemolie, voor het frituren
  • 2 el bloem
  • Gemengde groene salade
  • Sojadressing
  • 1 dl lichte sojasaus
  • 15 g boter
  • 1 tl maizena, aangelengd met wat water

 

Bereiding:

  • Snijd eerst de poten van elke kwartel: buig een poot van het karkas af en snijd door de losse huid. Maak de poot los (dij en drumstick) door tegen het gewricht te duwen om het dijbeen uit de kom te drukken. Snijd met de punt van een scherp mes het bot uit het dijbeen, maar laat het vel zitten. Snijd het vlees van de drumstick los van het bot, maar laat het bot zitten. Snijd nu de onderkant van de drumstick rondom schoon en duw het vlees omhoog over het bot, zodat er een soort lolly ontstaat.
  • Verhit de olie tot 180 C. Bestuif de poten met bloem en frituur ze in 5 minuten goudbruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken en houd ze warm.
  • Verhit de sojasaus en boter in een steelpan en breng het mengsel aan de kook. Bind de saus met het maizenapapje.
  • Leg enkele slabladeren midden in 2 individuele kommen, of gebruik 1 grote serveerschaal. Haal de poten door de sojasaus, zodat ze ermee zijn bedekt. Leg ze op de sla en serveer.

 

Eet smakelijk!

 

Dit boek is online te koop bij Bol.com. Klik op de onderstaande banner voor meer informatie.