Bouillon van citroengras en munt met vers fruit (Down to earth)

In het kookboek Down to earth van Sacha de Boer en Jacob Jan Boerma staat op pagina 147 het recept Bouillon van citroengras en munt met vers fruit. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 4 personen.

 

Klik hier voor de recensie van Down to earth.

 

Ingrediënten:

  • ½ gelatineblaadje
  • 10 stengels citroengras, zeer fijn gesneden
  • 50 g witte basterdsuiker
  • 4 citroenschilletjes
  • enkele takjes verse munt
  • 1 banaan, in blokjes
  • 1 mango, in blokjes
  • 2 kiwi's. in blokjes
  • 50 g aalbessen
  • olijfolie

Bereiding:

  • Week de gelatine circa 5 minuten in ruim koud water. Verwarm in een pannetje het citroengras met de basterdsuiker en 300 ml water. Voeg de citroenschilletjes toe, breng het mengsel langzaam aan de kook, voeg circa 6 muntblaadjes toe en laat ongeveer 4 minuten op laag vuur koken.
  • Knijp de gelatine uit en los op in de citroenbouillon. Laat afkoelen in de koelkast. Giet daarna de afgekoelde bouillon door een zeef.
  • Snijd de rest van de muntblaadjes in ragfijne reepjes.
  • Schep een bodempje bouillon in 4 kommetjes en leg er wat banaan, mango, kiwi en aalbessen in. Maak af met de munt en druppel er wat olijfolie over. Serveer direct.

Seizoensfruit:

Dit gerecht kun je naargelang het seizoen steeds met ander fruit serveren. Lekker met een bolletje vers roomijs.

Tip:

Let op. De citroengrasgelei heeft enige tijd nodig om af te koelen in de koelkast.

 

Eet smakelijk!

 

Dit boek is te koop bij Bol.com. Klik op de onderstaande banner voor meer informatie: