In het kookboek Kip van Claartje Lindhout staat op pagina 64 het recept Gekonfijte kippenbouten. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 4 personen. De kooktijd bedraagt 1 uur en 15 minuten
Heerlijke met zelfgemaakte appelmoes, patat, mayonaise en natuurlijk een groene salade uit het hart van de kropsla.
Klik hier voor de recensie van Kip.
Ingrediënten:
- 4 kippenbouten
- 200 ml olijfolie (vergine)
- 6 dragonstengels
- zest en sap van 4 citroenen
- 6 banaansjalot, grofgesneden
- 1 knoflook, doormidden gesneden en met alle vliezen er nog aan
- peper & zout
Bereiding:
- Wrijf de kippenbouten goed in met peper & zout.
- Doe de olijfolie, dragon, banaansjalot, knoflook en zes en sap van de citroenen bij elkaar in een ovenschaal.
- Leg hierin de kippenbouten zodat ze net onder staan.
- Zet de schaal 60 minuten in een voorverwarmde oven op 140 °C.
- Haal de kippenbouten uit de olijfolie en bak ze nog 8 minuten af in de oven op 200 °C.
Eet smakelijk!
Dit boek is te koop in onze online boekhandel. Klik op de onderstaande banner: