Gekonfijte kippenbouten (Kip)

In het kookboek Kip van Claartje Lindhout staat op pagina 64 het recept Gekonfijte kippenbouten. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 4 personen. De kooktijd bedraagt 1 uur en 15 minuten

 

Heerlijke met zelfgemaakte appelmoes, patat, mayonaise en natuurlijk een groene salade uit het hart van de kropsla.

 

Klik hier voor de recensie van Kip.

Ingrediënten:

  • 4 kippenbouten
  • 200 ml olijfolie (vergine)
  • 6 dragonstengels
  • zest en sap van 4 citroenen
  • 6 banaansjalot, grofgesneden
  • 1 knoflook, doormidden gesneden en met alle vliezen er nog aan
  • peper & zout

Bereiding:

  1. Wrijf de kippenbouten goed in met peper & zout.
  2. Doe de olijfolie, dragon, banaansjalot, knoflook en zes en sap van de citroenen bij elkaar in een ovenschaal.
  3. Leg hierin de kippenbouten zodat ze net onder staan.
  4. Zet de schaal 60 minuten in een voorverwarmde oven op 140 °C.
  5. Haal de kippenbouten uit de olijfolie en bak ze nog 8 minuten af in de oven op 200 °C.

Eet smakelijk!

Dit boek is te koop in onze online boekhandel. Klik op de onderstaande banner: