Tomaten met honing en kaneel (Tajines)

In het kookboek Tajines staat op pagina 52 het recept Tomaten met honing en kaneel. De hoeveelheden in dit recept zijn voor  4 personen. De bereidingstijd is 10 minuten.

 

Zoet en hartig gaan hand in hand.

 

 

Klik hier voor de recensie van Tajines.

Ingrediënten:

  • 1 kg tomaten van verschillende soorten, kleuren en maten
  • 2 kaneelstokjes
  • 3 laurierblaadjes
  • ½ theel. geelwortelpoeder
  • 1 takje tijm
  • 2 eetl. honing
  • olijfolie
  • versgemalen staartpeper (Javaanse lange peper)
  • zout

Bereiding:

  • Snijd de tomaten doormidden en schel met een lepel de kern eruit.
  • Giet 2 eetlepels olijfolie in een tajine, leg de halve tomaten in de pan. Schik de kaneelstokjes, die u over de lengte hebt doorgesneden, en de laurierblaadjes tussen de tomaten.
  • Roer in een kommetje het geelwortelpoeder met de tijmtopjes, de honing en de 2 eetlepels olijfolie door elkaar. Giet het mengsel over de tomaten en bestrooi ze met zout en staartpeper. Zet het deksel op de tajine en smoor de tomaten 1½ uur op heel laag vuur; zorg dat ze niet aan de bodem gaan plakken. Voeg eventueel een scheutje water toe.
  • Zowel warm als koud heel erg lekker, als bijgerecht bij kaas of een gebraad.

Eet smakelijk!

Dit boek is te koop in onze boekhandel: