In het kookboek Tajines staat op pagina 52 het recept Tomaten met honing en kaneel. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 4 personen. De bereidingstijd is 10 minuten.
Zoet en hartig gaan hand in hand.
Klik hier voor de recensie van Tajines.
Ingrediënten:
- 1 kg tomaten van verschillende soorten, kleuren en maten
- 2 kaneelstokjes
- 3 laurierblaadjes
- ½ theel. geelwortelpoeder
- 1 takje tijm
- 2 eetl. honing
- olijfolie
- versgemalen staartpeper (Javaanse lange peper)
- zout
Bereiding:
- Snijd de tomaten doormidden en schel met een lepel de kern eruit.
- Giet 2 eetlepels olijfolie in een tajine, leg de halve tomaten in de pan. Schik de kaneelstokjes, die u over de lengte hebt doorgesneden, en de laurierblaadjes tussen de tomaten.
- Roer in een kommetje het geelwortelpoeder met de tijmtopjes, de honing en de 2 eetlepels olijfolie door elkaar. Giet het mengsel over de tomaten en bestrooi ze met zout en staartpeper. Zet het deksel op de tajine en smoor de tomaten 1½ uur op heel laag vuur; zorg dat ze niet aan de bodem gaan plakken. Voeg eventueel een scheutje water toe.
- Zowel warm als koud heel erg lekker, als bijgerecht bij kaas of een gebraad.
Eet smakelijk!
Dit boek is te koop in onze boekhandel: