Kokosrijstpudding met gekarameliseerde ananas (De (perfecte) man in de keuken)

In het kookboek De (perfecte) man in de keuken van Bill Granger staat op pagina 310 het recept Kokosrijstpudding met gekarameliseerde ananas. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 4 personen.

 

Klik hier voor de recensie van De (perfecte) man in de keuken.

Ingrediënten van de kokosrijstpudding

  • 4 dl kokosmelk
  • 5 dl melk
  • 225 g arboriorijst
  • 3 eetlepels fijne kristalsuiker
  • 1 theelepel vanille-essence

Bereiding van de kokosrijstpudding

  • Verwarm de oven voor op 170 °C en vet een ovenschaal van 1,5 liter in.
  • Doe de kokosnootmelk, melk, rijs. suiker en vanille in de ovenschaal en roer goed door elkaar heen. Bedek de schaal met aluminiumfolie en bak 75 minuten. Verwijder de folie en zet de ovenschaal terug in de oven gedurende 30-35 minuten, totdat de bovenkant van de rijst mooi bruin is geworden. Laat 10 minuten rusten voordat je de rijstpudding serveert met de gekarameliseerde ananas.

Ingrediënten van de gekarameliseerde ananas

  • ½ theelepel kaneelpoeder
  • 2 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 3 dunne schijven verse ananas, in driehoekjes

Bereiding van de gekarameliseerde ananas

  • Meng het kaneelpoeder en de suiker door elkaar in een groot bord. Haal de ananasdriekhoekjes aan alle kanten door de kaneelsuiker. Ze moeten helemaal bedekt zijn.
  • Verhit een grote koekenpan met antiaanbaklaag op een matig tot hoog vuur en bak de ananas 1 minuut aan elke kant af totdat de ananas gekarameliseerd is. Serveer met de rijstpudding.

Eet smakelijk!