In Het stoomovenkookboek van Carla Kentgens staat op pagina 83 het recept Paksoirolletjes gevuld met kip. De hoeveelheden in dit gerecht zijn voor 4 personen:
Klik hier voor de recensie van Het stoomovenkookboek.
Ingrediënten:
- 8 paksoibladeren
- 2 bosuien, in ringetjes
- 15 g gerapte verse gemberwortel
- 1 knoflookteen, fijngehakt
- 1 eetl. kerriepoeder
- 500 g kipfilet, in blokjes
- peper en zout
- 1 limoen
- 1 dl zoete chilisaus
- enkele blaasjes fijngesneden koriander
Bereiding:
- Bereiding van tevoren
- Stoom de paksoibladderen in een stoomschaal met gaatjes 2 minuten op 100 ºC. Dep ze droog. Leg de bladeren naast elkaar op het werkvlak.
- Vermeng in een kom de bosui, gember, knoflook, kerriepoeder en blokjes kipfilet. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
- Verdeel het mengsel over de paksoibladeren en maak er vier goed gesloten pakketjes van. Leg ze in een stoomschaal zonder gaatjes. Rasp de schil van de limoen en pers het sap eruit. Meng rasp en sap met chilisaus en de koriander.
- Bereiding voor het serveren
- Stoom de pakketjes 20 minuten op 95 ºC.
- Server ze met chilisaus.
Eet smakelijk!