In het kookboek Champignons à la carte van Philippe Emanuelli staat op pagina 124 het recept Gegratineerde uien met hoorn des overvloeds. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 4 ovenschaaltjes. De voorbereiding duurt 30 minuten en de bereiding 20 minuten.
Klik hier voor de recensie van Champignons à la carte.
Ingrediënten:
- 1 bundel nieuwe uien
- 1 nieuwe bol knoflook
- 2 handen hoorn des overvloeds
- 4 takjes tijm
- geklaarde boter
- zout
- Voor het gratineren:
- 1 heel ei
- 2 eidooiers
- 0,5 liter crème fraîche
- 40 gram harde kaas (zoals comté)
Bereiding:
- Stoom de uien (8 minuten) samen met de knoflook in de schil (12 minuten). Meng met een vork het ei, de dooiers, de crème fraîche en de kaas.
- Was de paddenstoelen, bak ze in boter en houd ze warm.
- Verdeel de uien, de knoflook en de tijm over kleine ovenschaaltjes. Giet het gratinmengsel erover. Zet de schaaltjes 10 minuten onder de grill.
- Wanneer de gratin een mooie kleur heeft gekregen, verdeelt u de paddenstoelen over de schaaltjes en voegt u zout toe.
Eet smakelijk!