Namachoco (Chocolade encyclopedie)

In het kookboek Chocolade encyclopedie van Frédéric Bau staat op pagina 390 het recept Namachoco. De hoeveelheden in dit recept zjn voor 6 tot 8 personen. De bereiding duurt 15 minuten en daarna nog 3 uur koelen.

 

Klik hier voor de recensie van Chocolade encyclopedie.

Ingrediënten:

  • Purechocoladeganache:

    • 350 g pure chocolade 70%
    • 250 g (250 ml) sojamelk
    • 10 g honing
    • 10 g glucosestroop
  • Garnering:

    • 180 g goudgele basterdsuiker of gekleurde suiker
  • Keukengerei:

    • 1 ondiepe bodemloze bakvorm of 'frame'
    • 1 bakplaat

Bereiding:

  • Maak de purechocoladeganache
  • Hak de chocolade fijn en smelt hem au bain marie of in de magnetron (ontdooistand of op 500 watt, roer af en toe)
  • Breng in een pan de sojamelk met de honing en de glucosestroop aan dekook en voeg hem in drie porties toe aan de chocolade. Goed langzaam eenderde van het kokendhete mengsel bij de gesmolten chocolade. Roer energiek met een pannenlikker in kleine cirkels, zodat een elastische en glanzende 'kern' ontstaat. Roer er op dezelfde manier weer eenderde deel van de hete vloeistof door, en als deze ins opgenomen ook de rest. Klop de ganache met een staafmixer tot een volmaakte gladde emulei. Goet hem in een ondiepe bodemloze bakvorm die op een met bakpapier beklede bakplaat is gezet.
  • Laat hem minstens 3 uur in de koelkast opstijven.
  • Haal de rand van de ganache af, bestrooi de ganache met basterdsuiker of gekleurde suiker en snijd hem in blokjes van 2 x 2 cm.

Eet smakelijk!