Ananaskokostaartje (Basic patisserie)

In het kookboek Basic patisserie van Christophe Declercq staat op pagina 41 het recept Ananaskokostaartje. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 5 taartjes.

Tip: vervamg de ananas door appelcompote of andere vruchten naar keuze.
 

Klik hier voor de recensie van Basic patisserie.

Ingrediënten:

  • 150 g boterdeeg
  • een beetje amandelbroyage 50/50
  • 1 blikje ananas, snijd de ananas in stukjes
  • afdekgelei
  • decoratiesuiker
  • 5 vormpjes van 8 cm doorsnede.
  • Kokosbeslag:
  • 100 g suiker
  • 100 g kokosrasp
  • 1 ei
  • (meng de ingrediënten van het kokosbeslag samen tot een homogene massa)

Bereiding:

  • Rol het boterdeeg uit tot ongeveer 2,5 mm dik
  • Steek plakjes uit die iets groter zijn dan de vormpjes en leg in de vormpjes
  • Druk voorzichtig aan en duw het overtollige deeg eraf.
  • Prik de bodem enkele keren in met een vork.
  • Strooi een beetje amandelbroyage op de bodem en beleg rijkelijk met stukjes ananas.
  • Vul de vormpjes verder met het kokosbeslag.
  • Verwarm de oven op 190 °C en bak gedurende 18 à 20 minuten.
  • Werk de taartjes af met afdelgelei en een weinig decoratiesuiker.

Eet smakelijk!
 

Dit boek is te koop bij onze online boekhandel. Klik op de onderstaande banner: