In het boek Soep van Anne-Catherine Bley staat op bladzijde 100 het recept Aardpeervelouté, De hoeveelheden in dit recept zijn voor 4-5 personen. De voorbereiding vergt 15 minuten en de kooktijd is 30 minuten.
Klik hier voor de recensie van Soep.
Ingrediënten:
- 600 g aardperen
- 2 uien
- 1 el olijfolie
- 750 ml water
- 100 ml crème fraîche
- zout
Bereiding:
- Schil en was de aardperen en snijd ze in stukjes. Pel en snipper de uien.
- Verhit de olie in een pan en fruit de uien, onder af en toe roeren, een paar minuten. Doe de stukjes aardpeer erbij en bak ze 5 minuten mee. Doe wat zout bij de groenten en giet het water in de pan. Laat op halfhoog vuur de aardperen volledig gaar sudderen; dit duurt 15-20 minuten.
- Haal de pan van het vuur, pureer de soep tot een gladde massa en breng hem op smaak met zout. Roer kort voor het serveren de crème fraîche erdoor.
Eet smakelijk!