In het kookboek Water volgens Winiefred van Winiefred van Killegem staat op pagina 103 het recept Linzenkokossoep. De hoeveelheden zijn voor 4 personen. Winiefred zegt linzen zijn zeer voedzaam. Van alle peulvruchten zijn ze de gezondste.
Klik hier voor de recensie van Water volgens Winiefred.
Ingrediënten:
- 2 l kippenbouillon
- 200 g linzen
- 1 grote wortel, in stujes gesneden
- 1 grote ui, fijngesneden
- 1 preiwit
- 4 el olijfolie
- 50 ml kokosmelk
- 1 appel
- paprikapieder
- kerriepoeder
- saffraanpoeder
- cayennepeper
- verse koriander
Bereiding:
- Verhot 2 el olijfolie en fruit de ui aan een kruid met paprika- en kerriepoeder.
- Voeg nu de linzen, de wortel en de prei toe en stoof eventjes.
- Overgiet met de kippenbouillon en kook de soep tot de groenten gaar zijn.
- Mix de soep en voeg de kokosmelk toe.
- Versier met enkele blaadjes verse koriander.
- Snijd de appel in grove dobbelsteentjes, rol ze door een mengeling van de rest van de olijfolie, paprika-, kerrie-, cayenne- en saffraanpoeder en bak ze eventjes kort. Voeg ze dan bij de soep.
Eet smakelijk!