Linzenkokossoep (Water volgens Winiefred)

In het kookboek Water volgens Winiefred van Winiefred van Killegem staat op pagina 103 het recept Linzenkokossoep. De hoeveelheden zijn voor 4 personen. Winiefred zegt linzen zijn zeer voedzaam. Van alle peulvruchten zijn ze de gezondste.
 

Klik hier voor de recensie van Water volgens Winiefred.

Ingrediënten:

  • 2 l kippenbouillon
  • 200 g linzen
  • 1 grote wortel, in stujes gesneden
  • 1 grote ui, fijngesneden
  • 1 preiwit
  • 4 el olijfolie
  • 50 ml kokosmelk
  • 1 appel
  • paprikapieder
  • kerriepoeder
  • saffraanpoeder
  • cayennepeper
  • verse koriander

Bereiding:

  • Verhot 2 el olijfolie en fruit de ui aan een kruid met paprika- en kerriepoeder.
  • Voeg nu de linzen, de wortel en de prei toe en stoof eventjes.
  • Overgiet met de kippenbouillon en kook de soep tot de groenten gaar zijn.
  • Mix de soep en voeg de kokosmelk toe.
  • Versier met enkele blaadjes verse koriander.
  • Snijd de appel in grove dobbelsteentjes, rol ze door een mengeling van de rest van de olijfolie, paprika-, kerrie-, cayenne- en saffraanpoeder en bak ze eventjes kort. Voeg ze dan bij de soep.

Eet smakelijk!
 

Dit boek is te koop bij onze online boekhandel. Klik op de onderstaande banner: