In het kookboek Madeleines van Sandra Mahut staat op pagina 20 het recept Madeleines met verse zalm en dille. De hoeveelheden in dit recept zijn voor een bakplaat van 28 madeleines. De voorbereidingstijd is 10 minuten, de rusttijd 30 minuten en de baktijd 8 tot 10 minuten.
Klik hier voor de recensie van Madeleines.
Ingrediënten:
- Basisingrediënten
- 100 g witte bloem
- 2 eieren
- 3 theelepels bakpoeder
- 1 mespuntje kruidenzout en zwarte peper
- 2 eetlepels extra vergine olijfolie
- 20 g gesmolten boter
- 2 eetlepels Parmezaanse kaas
- 4 eetlepels melk
- Vulling
- 1 mootje verse zalm of een dikke plak gerookte zalm
- 2 sprietjes dille
- zout, peper
Bereiding:
- De vulling
- Snijd de zalm in kleine blokjes. Doe er wat zout en peper bij.
- Het deeg
- Meng de basisingrediënten door elkaar. Voeg de blokjes zalm toe en dan de fijngeknipte dille.
- Laat 30 minuten rusten in de koelkast.
- Het bakken
- Verwarm de oven voor op 220 °C. Vul de goed ingevette vakjes van de vorm met een theelepeltje deeg.
- Zet in de oven. Laat 3 à 4 minuten bakken, temper dan het vuur tot 180 °C en bak nog eens 5 à 6 minuten. Zet de oven lager als de madeleines te snel bruin worden.
Eet smakelijk!