Crème brûlée met pistache (Crème brûlee)

In het kookboek Crème brûlée van Isabel Brancq staat op pagina 46 het recept Crème brûlée met pistache. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 6 personen. De voorbereidingstijd is 15 minuten, de baktijd 1 uur en 15 minuten en de rusttijd is 2 uur.
 

Klik hier voor de recensie van Crème brûlée.

Ingrediënten:

  • 8 eidooiers
  • 6 dl slagroom
  • 60 g fijne kristalsuiker
  • 2 eetlepels gemalen ongezouten pistachenootjes
  • 4 eetlepels poedersuiker voor het karamelliseren

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor tot 100° C.
  • Klop de eidooiers en de suiker in een grote kom flink door elkaar.
  • Verwarm de slagroom met de gemalen pistachenootjes in een pan op laag vuur. Schenk dit zodra het begint te koken bij de geklopte eieren en roer door elkaar.
  • Verdeel het mengsel over 6 crème brûléebakjes. Zet ze in een ovenschaal, schenk deze halfvol met water en laat zo au -bain-marie 1 uur en 15 minuten bakken.
  • Laat de crèmes afkoelen en zet ze dan 2 uur in de koelkast.
  • Bestrooi de toetjes met suiker en laat ze vervolgens karameliseren, met een crème brûléebrander of door ze 3 minuten in de oven onder de gril te zetten.
  • Zet in beide gevallen de toetjes vooraf in een schaal koud water om te voorkomen dat ze weer vloeibaar worden. Zet ze voor het opdienen nog 10 minuten koud weg.
  • Garneer bij het opdienen met hele pistachenootjes.

Eet smakelijk!
 

Dit boek is te koop bij onze online boekhandel. Klik op de onderstaande banner.