Chocoladetosti’s (Mama mia, ik kook zélf)

In het kookboek Mama mia, ik kook zélf! van Liz Franklin staat op pagina 105 het recept Chocoladetosti\'s. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 4 personen.
 

Dit is een chic hapje voor een speciaal ontbijt of een lekker toetje met ijs wanneer je vrienden te eten krijgt!

Ingrediënten:

  • 16 sneetjes casinobrood
  • 100 g mascarpone
  • 80 g pure chocolade, geraspt
  • 60 g boter

Bereiding:

  1. Snijd de korstjes van het brood en besmeer 8 van de sneetjes met een dun laagje mascarpone.
  2. Rasp de chocolade met een blokschaaf – let op je vingers – en verdeel de chocolade over de mascarpone. Leg een sneetje brood erop end ruk het wat aan. Je gaat nu de tosti\'s in etappes bakken.
  3. Vraag een volwassene het vuur aan te steken om wat boter te smelten in een koekenpan. Bak de tosti\'s 3 minuten, tot ze goudbruin zijn en de chocolade is gesmolten.
  4. Keer de tosti\'s voorzichtig om en bak ze nog 2 – 3 minuten.
  5. Haal de tosti\'s uit de pan (of vraag een volwassene) en snijd ze diagonaal doormidden. Eet ze warm op.

Eet smakelijk!

Dit boek is te koop bij onze online boekhandel. Klik op de onderstaande banner.