Kleine kersencakes (Kleine cakes)

In het kookboek Kleine cakes van Paul Simon staat op pagina 62 het recept kleine kersencakes. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 6 cakes, De voorbereidingstijd bedraagt 1 uur, de invriestijd is 1 uur en de baktijd is 10 minuten.

Het basisbeslag is clafoutisbeslag: het idee is dat de vulling echt midden in elk cakeje moet zitten, zodat die een verrassing is. En nog eens: experimenteer vooral zelf met van alles, zodat je je recept echt eigen maakt.

Klik hier voor de recensie van Kleine Cakes.

Ingrediënten:

  • 100 g bloem
  • 2 eieren
  • 150 g melk
  • 1 dl slagroom
  • 50 g suiker
  • Kersenvulling:
  • 100 g rijpe kersen
  • 75 g suiker
  • ½ dl kirsch

Bereiding:

  1. Meng de eieren een voor een door de bloem en zorg dat er geen klontjes in komen. Voeg de melk en de slagroom toe zodat een heel vloeibaar beslag ontstaat.
  2. Verdeel een derde van het beslag over 6 siliconenvormpjes en zet deze 1 uur in de vriezer. Zet de rest van het beslag koud weg.
  3. Ontpit de kersen voor de vulling, kook ze met de suiker en de kirsch 1 uur op zacht vuur tot een compote, laat afkoelen.
  4. Verwarm de oven voor op 200° C. Haal de vormpjes uit de vriezer, Schep een theelepeltje kersencompote in het midden van elk cakeje en bedek met beslag. Zet in de oven en bak ze 10 minuten. Haal voorzichtig uit de vorm. Bestrooi direct met fijne kristalsuiker.

Eet smakelijk!

Dit boek is te koop bij onze online boekhandel. Klik op de onderstaande banner.