Romige soep van aardpeer en ganzenlever (Feestelijke recepten)

In het kookboek Feestelijke recepten van Delphine de Montalier staat op pagina 94 het recept: Romige soep van aardpeer en ganzenlever. De hoeveelheden in dit recept is voor 20 bakjes. De voorbereiding kost 15 minuten, de bereiding 30 minuten en daarna nog 1 uur in de vriezer.

Klik hier voor de recensie van Feestelijke recepten.

Bereiding:

  • Leg een blok ganzenlever van 150 g in de vriezer. Kook 600 g aardpeer 30 minuten in 750 ml gevogeltebouillon. Pureer de gekookte aardpeer met 250 ml room en een glas bouillon (leng de soep zonodig aan). Voeg naar smaak peper toe. Warm de soep voor het opdienen zachtjes op. Schep de soep in de bakjes en garneer met krullen ganzenlever, die je van het koude blok schaaft.

Eet smakelijk!