Gekoelde komlkommersoep met dragon (Lekker Hollands)

In het kookboek Lekker Hollands van Yolanda van der Jagt staat op bladzijde 31 het recept Gekoelde komlkommersoep met dragon. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 4 personen.

Dit is een prima gerecht om et serveren op een zwoele zomeravond. Deze soep is in een handomdraai gemaakt., waardoor je extra lang van een avond buiten kunt genieten. Lekker fris, koel en licht, maar boordevol smaak.

Klik hier voor de recensie van Lekker Hollands.

Ingrediënten:

  • 1½ komkommer
  • 15 gram verse dragonblaadjes
  • 2 kleine sjalotten, in stukken gesneden
  • 2 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 1 eetlepel witte-wijnazijn
  • 15 dl volle yoghurt
  • zout en versgemalen peper
  • 100 gram Hollandse garnalen

Bereiding:

  1. Snijd de komkommers over de lengte doormidden en ris er met een dessertlepel de zaadlijsten uit. Pluk de dragonblaadjes van de takjes.
  2. Pureer de komkommer en sjalotten samen met de dragon in een keukenmachine. Voeg olie, azijn en yoghurt toe. Breng de soep op smaak met zout en peper.
  3. Schep de soep in vier gekoelde borden en verdeel de Hollandse garnalen over de soep.

Eet smakelijk!

Dit boek is te koop bij onze online boekhandel. Klik op de onderstaande banner.