In het kookboek Eten uit eigen tuin van Andi Clevely staat op pagina 74 het recept Zomerslasoep. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 6 personen.
Dit is een zeer verrassende soep. Hoewel sla en komkommer meestal niet gekookt worden, behouden beide groenten hun beet en smaakt deze soep lekker fris.
Klik hier voor de recensie van Eten uit eigen tuin.
Ingrediënten:
- 1 middelgrote aardappel, geschild en in blokjes
- 1 middelgrote ui, gesneden
- 1 liter groente- of kippenbouillon
- 340 gram verse erwten, gedopt
- 1 krop sla, in stukjes
- 300 milliliter slagroom
- sap van een halve citroen
- zout en versgemalen witte peper
- 1 kleine komkommer, geschild, van zaden ontdaan en in dobbelsteentjes
Bereiding:
- Doe in een pa de aardappel, de ui en de helft van de bouillon. Breng het geheel aan de kook. Dek af en laat 15 minuten sudderen tot de groenten zacht zijn. Voeg de erwten toe en laat nog 3-4 minuten zachtjes koken, voeg dan de helft van de sla toe.
- Pureer de soep in een keukenmachine en doe hem terug in de pan met de rest van de bouillon. Laat alles nog een paar minuten zachtjes koken en haal dan de pan van het vuur. Voeg de room, het citroensap, en zout en peper naar smaak toe. Doe de resterende sla en de komkommer erbij. Serveer de soep koud.
Eet smakelijk!