Palingsoep met anijs (De kracht van specerijen)

In het kookboek De kracht van specerijen van Winiefred Van Killegem staat op pagina 17 het recept Palingsoep met anijs. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 4 personen.


ImageKlik hier voor de recensie van De kracht van specerijen.

 

Ingrediënten:

 

  • 350 gram zeepaling
  • 150 gram rode biet
  • 250 gram peterseliewortels
  • 250 gram prei
  • 12 deciliter groentebouillon
  • 1 à 2 theelepels citroensap
  • 1 eetlepel anijszaadjes (overdrijf niet met anijszaadjes. Proeven is de boodschap!)
  • gemalen nootmuskaat
  • zout
  • versgemalen peper
  • enkele anijsblaadjes om te versieren
  • 4 sneetjes volkorenbrood

 

Bereiding:

 

  • Kook de rode biet ongeschild gedurende 45 minuten in gezouten water.
  • Schraap de peterseliewortels en snijd ze in plakjes.
  • Was de prei, halveer in de lengte en sbijd in reepjes.
  • Verdeel de paling in stukken. Kook de paling zachtjes met de peterseliewortel en de prei gedurende 10 minuten in groentebouillon. Voeg de anijszaadjes toe op het einde van het koken.
  • Laat de rode biet schrikken onder koud stromend water en verwijder de schil.
  • Snijd de biet in reepjes. Voeg de bietenreepjes bij de soep en breng op smaak met zout, peper, nootmuskaat en citroensap.
  • Serveer (in de zomer) met verse topjes anijsblaadjes.
  • Lekker met een sneetje volkorenbrood.

Eet smakelijk!

Dit boek is te koop bij onze online boekhandel. Klik op de onderstaande banner.