In het kookboek Relax van Bill Granger staat op pagina 62 het recept Kipburgers met citroengras en limoen. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 6 personen.
Als uw slager geen kipgehakt verkoopt, kunt u het zelf maken door kipfilet in de keukenmachine fijn te hakken.
Klik hier voor de recensie van Relax.
Ingrediënten:
- 600 gram kipgehakt
- 85 gram vers witbroodkruim
- 1 stengel citroengras (sereh), alleen de witte kern, fijngesneden
- 2 theelepels limoenraspel
- 1 ui, geraspt
- 1 teen knoflook, uitgeperst
- 2 eetlepels fijngesneden vers korianderblad
- 1 eetlepel vissaus
- 2 theelepels fijne kristalsuiker
Bereiding:
- Doe het kipgehakt met het broodkruim, citroengras, limoenraspel, de ui, knoflook, koriander, vissaus en suiker in een grote kom en vermeng alles goed met je handen. Vorm hiervan zes kipburgers. Zet deze afgedekt 30 minuten in de koelkast.
- Maak de barbecue aan of verwarm een grillpan op hoog vuur en bestrijk deze met wat neutrale olie (bijvoorbeeld druivenpitolie). Grill de kipburgers aan elke kant 4 minuten, of tot ze gaar zijn. Serveer ze op zachte broodjes met slablaadjes, munt, koriander en chilisaus. Pittige coleslaw is hier lekker bij.
Eet smakelijk!