In het kookboek Van het land van Alma Huisken staat op pagina 56 het recept Rulle, Romeinse eisoep. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 4 personen en voor de ingrediënten gaat de auteur uit van biologische ingrediënten.
Klik hier voor de recensie van Van het land.
Ingrediënten:
- 4 middelgrote kakelverse eieren (of 6 krieleitjes)
- circa 4 eetlepels fijn griesmeel
- 8 eetlepels versgeraspte oude boerenkaas, van schaap, geit of koe
- flinke snuf nootmuskaat
- 2 eetlepels room, of gesmolten boter
- 1,5 liter koude kippenbouillon
- zout
- versgemalen zwarte peper
- 8 sneetjes ciabatta (of schijfjes stokbrood), geroosterd
- 2 eetlepels zeer fijngenipte selderie
Bereiding:
Klop de eieren in een grote kom met griesmeel tot en met room (of boter) tot een luchtige struif. Roer er 2,5 deciliter bouillon door. Verhit de overige bouillon zachtjes tot het kookpunt in een soeppan. Draai het vuur zeer laag, klop het eimngsel erdoor en houd het 3 – 4 minuten tegen de kook aan.
Serveren:
Verdeel het brood over de kommen, schenk de soep erover en bestrooi met wat selderie.
Eet smakelijk!