In het boek Pindasoep & Roti van Louise Leenaers staat op pagina 28 het recept Pinda bravoe in het Nederlands is dat Lekker pittige pindasoep. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 4 personen.
Ingrediënten:
- 400 gram kip of rundvlees
- 100 gram gepekeld rundvlees
- 1 ui, gesnipperd
- 5 pimentkorrels
- 2 bouillonblokjes (kip of rund)
- 450 gram pindakaas of satésaus (1 pot)
- 1 madame Jeanette, in zijn geheel, maar zonder de pitjes
- 4 takjes bladselderij
Bereiding:
- Voordat je deze soep gaat maken leg je eerst het gepekelde rundvlees een paar uur in een kom met ruim, koud water om het wat te ontzouten. Neem een flinke pan en vul deze met 1,5 liter koud water. Zet de pan op een zeer laag vuur en voeg meteen de kip (of het rundvlees) toe en ook het ontzoute rundvlees. Voeg ui, pimentkorrels en bouillonblokjes toe. De bouillon mag nu trekken! Let er steeds op dat het water zo heet mogelijk moet blijven, maar het mag niet borrelen. Houd het deksel op de pan.
- Na ongeveer 1 uur is de bouillon klaar. Haal met een zeef het vlees, de ui en de pimentkorrels uit de bouillon. Pak een grote soeplepel en schep wat soep in een kom. Roer hier de pindakaas doorheen, net zolang tot je een prachtige, gladde saus hebt. Giet de saus terug in de pan. Het is het beste om alles meteen goed door te roeren, bijvoorbeeld met een grote garde.
- Voeg de groene peper toe. Nu hoef je eventjes niets meer te doen: laat de soep een kwartiertje zacht doorkoken. Hak intussen de selderij fijn en zet deze vast in een kommetje op tafel.
- Schep de peper uit de soep. Zet de pan midden op tafel, roep dat het eten klaar is en schep met de grote soeplepel de soep op kleurige borden of in bonte kommen. Laat iedereen zelf de soep bestrooien met de selderij. Geef er ook tomtom bij, dat smaakt erg goed bij pinda bravoe.
Eet smakelijk!