In het boek Zeevruchten van diverse auteurs staat op bladzijde 35 het recept pikant-zure soep met garnalen. De hoeveelheden in dit recept zijn voor vier personen.
In Thailand serveren ze soep tegelijk met de andere gerechten. De Thai scheppen de soep op uit een gemeenschappelijke kom en schenken hem over de rijst op hun bord. Deze traditionele Thaise soep die Tom Yam Kung wordt genoemd, dankt zijn geur aan de kaffir-limoenblaadjes en het citroengras. Hij staat in alle Thaise restaurants op het menu en is gemakkelijk thuis klaar te maken.
Klik hier voor de recensie van Zeevruchten.
Ingrediënten:
-
1,25 liter kippenbouillon
-
1 eetlepel tomyamsaus
-
4 kaffir-limoenblaadjes, fijngehakt
-
2 stengels mals citroengras, in grove plakken
-
3 eetlepels versgeperst citroen- of limoensap
-
3 eetlepels Thaise vissaus
-
2 verse kleine rode of groene pepers, in dunne ringen
-
2 theelepels suiker
-
12 beurszwammen, gehalveerd of uit blik (toko)
-
12 rauwe gamba\'s, gepeld, maar staart intact en zonder darmkanaal
Bereiding:
-
Verwarm de bouillon in een pan en voeg de tomyamsaus toe. Roer het kaffir-limoenblad, citroengras, citroensap, de vissaus, rode peper en suiker erdoor. Breng aan de kook en laat 2 minuten pruttelen.
-
Voeg de paddenstoelen en garnalen toe en kook al roerend nog 2 – 3 minuten, of tot de garnalen door en door gaar zijn.
-
Schep de soep in diepe borden en serveer warm.
Opmerking:
-
Tomyamsaus is te koop in de toko.
Eet smakelijk!