In het boek Het South Beach dieet, snel & gemakkelijk van Arthur Agatston staat op bladzijde 176 het recept Peultjessalade met gemberkip. De hoeveelheden in dit gerecht zijn voor vier personen.
Liefhebbers van gember zullen direct vallen voor dit gemakkelijke kipgerecht, dat met sesamzaadjes bestrooid kan worden voor extra pit.
Klik hier voor de recensie van Het South Beach dieet, snel & gemakkelijk.
Ingrediënten:
-
450 gram peultjes, draadjes eraf gehaald
-
1,67 eetlepel canola-olie
-
1,33 eetlepel natriumarme sojasaus
-
1 eetlepel gehakte verse gember
-
650 gram kipfilet
-
2 lente-uitjes, in plakjes
-
2 theelepels donkere sesamolie
-
zout
Bereiding:
-
Breng in een middelgrote pan water met zout aan de kook. Vul een middelgrote kom met ijs en water. Kook de peultjes 2 minuten, giet ze af en leg ze 1 minuut in het ijswater om af te koelen. Giet ze daarna af en dep ze droog.
-
Meng 2 theelepels canola-olie, 1 eetlepel sojasaus en de gember in een ondiepe kom. Voeg de kip toe en schep om zodat de kip overal met marinade bedekt is.
-
Verhit de rest van de canola-olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de kip toe en bak deze tot goudbruin aan de buitenkant en niet meer roze vanbinnen, 5 minuten aan iedere kant. Leg de kip op een snijplank en snijd in plakjes.
-
Meng peultjes, lente-ui, sesamolie en de rest van de sojasaus in een mengkom; schep om. Serveer de peultjessalade met de kip
Voedingswaarde in één oogopslag:
Per portie:
-
310 calorieën
-
11 gram vet
-
1,5 gram verzadigde vetzuren
-
43 gram eiwit
-
10 gram koolhydraten
-
2 gram vezels
-
320 milligram natrium
Eet smakelijk!