In het kookboek De taarten en salades van Sophie van Sophie Dudemaine staat op pagina 59 het recept Taart met geitenkaas en sjalot. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 6 personen.
Ik gebruik het liefst de échalotes grises uit het westen van Frankrijk…
Klik hier voor de recensie van De taarten en salades van Sophie.
Ingrediënten:
- 1 pak bladerdeeg
- 3 eetlepels olijfolie
- 100 gram boter
- 800 gram sjalotten
- 1,5 eetlepel lichtbruine basterdsuiker
- 1 rol van 300 gram geitenkaas
- zout en peper
v
Bereiding:
- Verwarm de oven voor tot 180 graden Celsius / gasstand 3.
- Bekleed een vorm van 28 cm doorsnee met het deeg. zet hem in de koelkast.
- Verhit de olie en de boter in een sauspan en konfijt de fijngesneden sjalotten 20 minuten op laag vuur.
- Voeg de suiker, zout en peper toe en vermeng alles goed. Laat de sjalot afkoelen.
- Verdeel de sjalot over de deegbodem en schik de plakjes geitenkaas erop.
- Bak de taart 40 minuten in de oven
Eet deze taart lauwwarm.
Eet smakelijk!