In het kookboek The green kitchen van David Frenkiel en Luise Vindahl staat op pagina 126 het recept Pakketjes met hazelnoot, aubergine & paddenstoel. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 4 pakketjes.
In de zomer verpakken we vaak groentes en verse kruiden in folie om op de barbecue te leggen. De geuren die je tegemoet komen als je zo'n pakketje opent, blijven ons verbazen. Helaas is het barbecueseizoen in Zweden vrij kort, dus buiten het seizoen bakken we deze pakketjes in de oven. We vullen ze met aubergine, paddenstoelen, ricotta en hazelhoten, en brengen ze op smaak met oregano en zoete rozijnen. Perfect als je eters hebt omdat ze snel klaar te maken zijn. We dienen ze vaak op met polenta, maar een groene salade of een aardappelsalade zorgen voor een lichtere maaltijd.
Klik hier voor de recensie van The green kitchen.
Ingrediënten:
- 175 g hazelnoten, grof gehakt
- 75 g rozijnen
- 1 aubergine
- 16 champignons
- 4 takjes oregano, alleen de blaadjes
- 200 g ricotta
- sap van een ½ citroen
- 1 el zeezout
- versgemalen zwarte peper
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 °C (gasstand 6). Doe de hazelnoten en rozijnen in een grote mengkom. Snijd de aubergines in blokjes van 1 cm en snijd de paddenstoelen in kwarten. Doe ze in een kom.
- Snijd de oregano grof en doe samen met de ricotta in de kom. Voeg citroensap, zout en peper toe. Schep voorzichtig met een houten lepel om tot alles goed is vermengd.
- Knip vier vierkanten bakpapier van 25 cm. Verdeel de vulling over het midden van de vierkanten. Pak de hoeken op en bind de pakketjes met een touwtje dicht. Zet ze op een bakplaat en bak ze 25 minuten in de oven.
- Dien de pakketjes heel op zodat je gasten ze zelf kunnen openen.
Eet smakelijk!
Dit boek is te koop bij Bol.com. Klik op de banner voor meer informatie.