In het kookboek Vegetarisch Basiskookboek van Sonja van de Rhoer staat op pagina 99 het recept Bietensalade met witlof. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 4 personen als voorgerecht, of voor 2 personen als hoofdgerecht.
Het recept is voor in de herfst. De bereidingstijd bedraagt ongeveer 15 minuten.
Het recept is voor in de herfst. De bereidingstijd bedraagt ongeveer 15 minuten.
Klik hier voor de recensie van Vegetarisch Basiskookboek.
Ingrediënten:
- 200 g gekookte (gepelde) bietjes
- 200 g witlof
- 5 el olijfolie
- 2 el balsamicoazijn
- 2 passievruchten
- 100 g feta
- zout, peper
- 50 g pijnboompitten
Bereiding:
- Snijd de bietjes in korte reepjes. Meng het in reepjes gesneden witlof erdoorheen.
- Maak een dressing van de olie, azijn, de piitjes van de passievruchten en de fijngeprakte feta. Proef en voeg zout en peper toe als dat nodig is.
- Vermeng de salade met de dressing en strooi de pijnboompitten eroverhee. Serveer met bruin stokbrood of geroosterd brood.
Variatie:
- Deze salade kan goed als hoofdgerecht voor 2 personen dienen. Geef er dan een hardgekookt ei per persoon bij.
Eet smakelijk!