Taart met geitenkaas en sjalot (De taarten en salades van Sophie)

In het kookboek De taarten en salades van Sophie van Sophie Dudemaine staat op pagina 59 het recept Taart met geitenkaas en sjalot. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 6 personen.

Ik gebruik het liefst de  échalotes grises uit het westen van Frankrijk…

ImageKlik hier voor de recensie van De taarten en salades van Sophie.

Ingrediënten:

  • 1 pak bladerdeeg
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 100 gram boter
  • 800 gram sjalotten
  • 1,5 eetlepel lichtbruine basterdsuiker
  • 1 rol van 300 gram geitenkaas
  • v

  • zout en peper

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor tot 180 graden Celsius / gasstand 3.
  • Bekleed een vorm van 28 cm doorsnee met het deeg. zet hem in de koelkast.
  • Verhit de olie en de boter in een sauspan en konfijt de fijngesneden sjalotten 20 minuten op laag vuur.
  • Voeg de suiker, zout en peper toe en vermeng alles goed. Laat de sjalot afkoelen.
  • Verdeel de sjalot over de deegbodem en schik de plakjes geitenkaas erop.
  • Bak de taart 40 minuten in de oven

Eet deze taart lauwwarm.

Eet smakelijk!

Dit boek is in de Duitse taal nog te koop bij onze online boekhandel. Klik op de onderstaande banner.