• Startpagina
  • Recepten
    • Aardappelgerechten
    • Brood
    • Bijgerechten
    • Eiergerechten
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Kaasgerechten
    • Oosterse gerechten
    • Pasta- en rijstgerechten
    • Patisserie en nagerechten
    • Salades
    • Sauzen
    • Snacks
    • Soepen
    • Terrines
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vlees
    • Wild
  • Weetjes
    • Bier
    • Land en volk
    • Voedsel
    • Whisky
    • Wijn
  • Boekrecensies
  • Contact
Cadeauwinkel
koken & tafelen algemeen
Klussen
Wijnwijs
Gourmand Gazette
Gezondheid algemeen
lifestyle

Welkom bij Tannetje.nl

Komkommer, avocado, rijstpap & gerookte zalm (Superstarters)

In het boek Superstarters van David Bez staat op pagina 149 het recept Komkommer, avocado, rijstpap & gerookte zalm. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 1 persoon.

 

Voor de visliefhebber.

Lees meer...

Koreaanse rijstpannenkoeken met dadels en honing (Basisboek Aziatisch)

In het kookboek Basisboek Aziatisch van Jody Vassallo en Emily Ezekiel staat op pagina 494 het recept Koreaanse rijstpannenkoeken met dadels en honing. Het voorbereiden duurt 10 minuten, het bereiden 6 minuten. De bereiding is heel eenvoudig.

Lees meer...

Gefermenteerde citroenen (Over rot)

In het boek Over rot van Meneer Wateetons, staat op pagina 74 het recept Gefermenteerde citroenen. De voorbereiding is 1 uur en het fermenteren duurt 4 weken.

 

Gefermenteerde citroenen vind je zowel in de Midden-Oosterse keuken, zoals in de tajines van Marokko, tot in de Oosterse keuken van bijvoorbeeld India. Je kunt deze citroenen overal gebruiken waar normaal citroen of citroenschil gebruikt wordt.

Lees meer...

Rendang Rundvlees van Oma Atjeh (Bartje Boemboe)

In het kookboek Bartje Boemboe van Bart Eijken en Jojo Keller staat op pagina 96 het recept Rendang Rundvlees van Oma Atjeh. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 4 personen.

 

Van het rundvleesgerecht rendang zijn er vele varianten: rendang dua, rendang empat, rendang kalio, rendang padang, rendang ragi… De drooggebakken vorm, de hete vorm (pedis), de wat nattere vorm… Maar wij maken dit gerecht natuurlijk volgens het recept van Barts Oma Atjeh.

 

Lees meer...

In bier gestoofde bonen (Cantina Mexicana)

In het kookboek Cantina Mxicana van Paul Wilson staat op pagina 228 het recept In bier gestoofde bonen. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 6 personen.

 

Deze in bier gestoofde boontjes zijn een leuk Tex-Mex-gerecht (de Texaans Mexicaanse keuken) en lekker pittig. Het bier geeft de boontjes een bitterzoete smaak. Kies voor red ale of donker bier voor een nog rijkere smaak. Dit bonengerecht is heerlijk als ontbijt met vlees of ribbetjes van de barbecue – eigenlijk begin je dan je dag met een bord vol dronken bonen!

 

Lees meer...

Sateh rund (Hete vuren)

In het kookboek Hete vuren van Jeroen Hazebroek en Leonard Elenbaas staat op pagina 134 het recept sateh – rund. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 8 tot 12 spiesen.

Lees meer...

Kip – gorgonzola – rauwe ham (Gehaktballen)

In het kookboek Gehaktballen van Salomée Vidal en Jérémie Kanza staat op bladzijde 40 het recept Kip – gorgonzola – rauwe ham. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 20 balletjes. Het gerecht is klaar in 35 minuten

Lees meer...

Basis Franse meringue (Pavlova & Meringue)

In het kookboek Pavlova & Meringue van Lene Knudsen staat op pagina 4 het recept De lekkerste meringue, ofwel Basis Franse meringue. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 1 ronde, platte meringue.

 

Als basis voor een pavlova kun je een Franse meringue (eiwitten + fijne kristalsuiker) of een Italiaanse meringue (eiwitten + suikersiroop) nemen. In dit boek gebruiken we de Franse meringue, simpelweg omdat deze meringue snel en gemakkelijk te bereiden is.

Lees meer...

Aardappelkoekjes met kip en dragon (Too good to share)

In het kookboek Too good to share van Sam Stern staat op bladzijde 37 het recept Aardappelkoekjes met kip en dragon. De hoeveelheden in dit recept zijn voor één persoon.

Lees meer...

Chutney (Een appel per dag)

In het kookboek Een appel per dag van Keda Black staat op pagina 22 het recept Chutney. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 2-3 potten van 250 g. Voorbereidingstijd 10 minuten, bereidingstijd 50 minuten.

Lees meer...

Midden-Oosterse arretjescake (Kaneel & kardemom)

In het boek Kaneel & kardemom van Anne Shooter staat op pagina 62 het recept Midden-Oosterse arretjescake. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 25 stuks

 

Tiffen, een soort arretjescake, is ongetwijfeld een van de eenvoudigste en populairste soorten gebak die je kunt maken. Kinderen zijn er dol op en het is ideaal als het buiten gewoon te warm is om te bakken, wat waarschijnlijk de reden is dat deze taart zo populair is in Israël. Tiffen bevat meestal marshmallows, digestieve koekjes en rozijnen, maar mijn versie heeft een exotischer tintje met Turks fruit, halva en  pistachenoten. Snijd in kleine blokjes als petitfour of in grotere vierkantjes voor bij de thee.

Lees meer...

  1. Garnalendumplings (The dumpling sisters)
  2. Hemelse soep (Hemelse soepen)
  3. Runderspiesen met rode peper en djeroek poeroet (Donna Hay seizoenskookboek)
  4. Miso, kombu, tofu & edamame (Sla)
  5. Griesmeelbrood met anijs & sesamzaad (Vegarabia)

Pagina 9 van 34

StartVorige45678910111213VolgendeEinde

Copyright © 2013 Cornelis Heystek van Les Gourmands.

All rights reserved.