• Startpagina
  • Recepten
    • Aardappelgerechten
    • Brood
    • Bijgerechten
    • Eiergerechten
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Kaasgerechten
    • Oosterse gerechten
    • Pasta- en rijstgerechten
    • Patisserie en nagerechten
    • Salades
    • Sauzen
    • Snacks
    • Soepen
    • Terrines
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vlees
    • Wild
  • Weetjes
    • Bier
    • Land en volk
    • Voedsel
    • Whisky
    • Wijn
  • Boekrecensies
  • Contact
Wijnwijs
Gezondheid algemeen
Klussen
lifestyle
koken & tafelen algemeen
Gourmand Gazette
Cadeauwinkel

Welkom bij Tannetje.nl

Nasi goreng (De echte smaak van Indonesië)

In het kookboek De echte smaak van Indonesië staat op bladzijde 70 het recept Nasi goreng. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 4 personen.

Nasi goreng mag natuurlijk in geen enkel kookboek over Indonesisch eten ontbreken. Het recept hierover kun je beschouwen als het perfecte basisrecept dat je naar eigen smaak en beschikbaarheid van ingrediënten kunt wijzigen. Een favoriete versie van veel Indonesiërs is nasi goreng met ikan djambal (gezouten, gedroogde vis) in plaats van vlees en garnalen. Kook de djambal eerst 10 minuten in kokend water, spoel hem koud af en snijd hem in kleine stukjes. Maar hoe je je nasi goreng ook eet, serveer hem altijd met een lekkere verse sambal, stukjes krokante kroepoek - liefst zelf gebakken - en een frisse atjar (ingelegde groenten), bijvoorbeeld met komkommer.

Lees meer...

Frikadellen op Waals-Brabantse wijze (Koken met Twee voor Twaalf)

In het kookboek Koken met Twee voor Twaalf van Ruud van Marion staat op bladzijde 83 het recept Frikadellen op Waals-Brabantse wijze. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 4 personen.

Lees meer...

Surinaamse erwtensoep (Snow Food)

In het kookboek Snow Food van Vanja van der Leeden en Monique Pawirosemito staat op pagina 87 het recept Surinaamse erwtensoep. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 4 personen.

 

Pittige erwtensoep uit de tropen

 

Deze erwtensoep is Surinaams vanwege het zoutvlees en de gele erwten die we gebruiken. Dat haal je in Nederland bij de Surinaamse toko, maar je kunt het ook vervangen door gezouten spek. Om het Surinaams te houden, eet je het met een Surinaamse peper en rijst.

Lees meer...

Palingsoep met anijs (De kracht van specerijen)

In het kookboek De kracht van specerijen van Winiefred Van Killegem staat op pagina 17 het recept Palingsoep met anijs. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 4 personen.

Lees meer...

Evolutietomatensalade (Jamie's kookrevolutie)

In het kookboek Jamie's kookrevolutie van Jamie Oliver staat op pagina 113 het recept Evolutietomatensalade. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 4 personen.

Het geheim voor deze salade is het gebruik van lekker rijpe tomaten. Kies felrode uit, die lekker ruiken en gemakkelijk van het steeltje loskomen. Neem als het kan ook wat verschillende maten en kleuren en hak ze in stukjes. De kleintjes kun je heel laten.

Lees meer...

Gepocheerd ei met hopscheuten (Hopscheuten)

In het kookboek Hop(scheuten) van Bart Wemaere staat op pagina 136 het recept Gepocheerd ei met hopscheuten. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 4 personen.

Lees meer...

Pagina 35 van 35

StartVorige26272829303132333435VolgendeEinde

Copyright © 2013 Cornelis Heystek van Les Gourmands.

All rights reserved.