Welkom bij Tannetje.nl
Nasi goreng (De echte smaak van Indonesië)
In het kookboek De echte smaak van Indonesië staat op bladzijde 70 het recept Nasi goreng. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 4 personen.
Nasi goreng mag natuurlijk in geen enkel kookboek over Indonesisch eten ontbreken. Het recept hierover kun je beschouwen als het perfecte basisrecept dat je naar eigen smaak en beschikbaarheid van ingrediënten kunt wijzigen. Een favoriete versie van veel Indonesiërs is nasi goreng met ikan djambal (gezouten, gedroogde vis) in plaats van vlees en garnalen. Kook de djambal eerst 10 minuten in kokend water, spoel hem koud af en snijd hem in kleine stukjes. Maar hoe je je nasi goreng ook eet, serveer hem altijd met een lekkere verse sambal, stukjes krokante kroepoek - liefst zelf gebakken - en een frisse atjar (ingelegde groenten), bijvoorbeeld met komkommer.
Frikadellen op Waals-Brabantse wijze (Koken met Twee voor Twaalf)
Surinaamse erwtensoep (Snow Food)
In het kookboek Snow Food van Vanja van der Leeden en Monique Pawirosemito staat op pagina 87 het recept Surinaamse erwtensoep. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 4 personen.
Pittige erwtensoep uit de tropen
Deze erwtensoep is Surinaams vanwege het zoutvlees en de gele erwten die we gebruiken. Dat haal je in Nederland bij de Surinaamse toko, maar je kunt het ook vervangen door gezouten spek. Om het Surinaams te houden, eet je het met een Surinaamse peper en rijst.
Palingsoep met anijs (De kracht van specerijen)
In het kookboek De kracht van specerijen van Winiefred Van Killegem staat op pagina 17 het recept Palingsoep met anijs. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 4 personen.
Evolutietomatensalade (Jamie's kookrevolutie)
In het kookboek Jamie's kookrevolutie van Jamie Oliver staat op pagina 113 het recept Evolutietomatensalade. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 4 personen.
Het geheim voor deze salade is het gebruik van lekker rijpe tomaten. Kies felrode uit, die lekker ruiken en gemakkelijk van het steeltje loskomen. Neem als het kan ook wat verschillende maten en kleuren en hak ze in stukjes. De kleintjes kun je heel laten.