• Startpagina
  • Recepten
    • Aardappelgerechten
    • Brood
    • Bijgerechten
    • Eiergerechten
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Kaasgerechten
    • Oosterse gerechten
    • Pasta- en rijstgerechten
    • Patisserie en nagerechten
    • Salades
    • Sauzen
    • Snacks
    • Soepen
    • Terrines
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vlees
    • Wild
  • Weetjes
    • Bier
    • Land en volk
    • Voedsel
    • Whisky
    • Wijn
  • Boekrecensies
  • Contact
Cadeauwinkel
koken & tafelen algemeen
Gezondheid algemeen
Wijnwijs
Gourmand Gazette
lifestyle
Klussen

Welkom bij Tannetje.nl

Pannenkoeken/flensjes (Mijn kind bakt graag!)

In het bakboek Mijn kind bakt graag! van Helena Welvaert staat op bladzijde 56 het recept voor Pannenkoeken en flensjes. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 15 pannenkoeken. De bereidingstijd is 15 minuten bereiding en 15-30 minuten voor het bakken.

 

Wist je dat je op elk moment van de dag pannenkoeken kunt eten? Als ontbijt, lunch, avondeten, als tussendoortje… Je kunt dus gewoon nooit genoeg pannenkoeken eten!

 

Lees meer...

Zachtgekookte eieren met komijn, courgette- en broccoli-dips (East by West)

In het kookboek East by West van Jasmine Hemsley staat op pagina 61 het recept Zachtgekookte eieren met komijn, courgette- en broccoli-dips. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 2 personen

 

Dit recept werd een paar jaar geleden op een zaterdag geboren, toen noch mijn moeder noch wij konden beslissen wat we zouden nemen als ontbijt. Ik had trek, maar was net teruggekeerd van mijn eerste boektoernee, waarbij ik het geluk had gehad om van vele heerlijke gerechten te genieten, maar ik had last van een verschrikkelijk jetlag. Ik wist dat ik zin had in eieren, maar mijn lichaam had behoefte aan groente. Mijn geniale moeder maakte dit en ik voegde er de komijn aan toe, wat tot een hemels gerecht leidde. Snel en eenvoudig, dus geweldig geschikt voor een doordeweeks ontbijt, en het voedt een heel gezin met maar heel weinig moeite. Hou wel rekening met kleverige vingers!

Lees meer...

Opgevulde zoete paprika’s (De Flexikok 2)

In het kookboek De Flexikok 2 van Veerle De Brabanter staat op bladzijde 46 het recept Opgevulde zoete paprika’s. De bereidingstijd is 20 minuten en op de gril 10-15 minuten.

Lees meer...

Motoyaki, Gegrilde oesters (Yakitori & Korean BBQ)

In het kookboek Yakitori & Korean BBQ van Jonas Cramby staat op pagina 158 het recept. Motoyaki, of in goed Nederlands Gegrilde oesters. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 4 personen.

 

Klassiek Japans bargerecht voor zowel oesterliefhebbers als haters, als  je oesters grilt krijgen ze een ander karakter en veranderen ze van oneetbaar voor sommigen in geliefd door de meesten. En ja, de mayonaise helpt vast ook. Eet motoyaki als onderdeel van een Japanse izakaya-avond of gewoon als je zin hebt in iets umamisch en lekkers bij de borrel.

Lees meer...

Trappist macaron (Sweet foodista)

In het kookboek Sweet foodista van Margaux Maeterlinck en Christophe Declercq staat op pagina 112 het recept Trappist macaron. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 80 koekjes.

 

Lees meer...

Lamsragout met wortels en groene knoflook (Zes seizoenen)

In het kookboek Zes seizoenen vanJoshua McFadden en Martha Holmberg staat op pagina 143 het receptLamsragout met wortels en groene knoflook. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 4 personen.

 

In dit gerecht versmelten de smaken van de wortels met die van de andere ingrediënten wat de ragout een zoete en milde basis geeft. Kun je geen groene knoflook vinden, gebruik dan gewone knoflook (in dat geval slechts 5 of 6 teentjes, want deze knoflook is veel sterker).

 

Lees meer...

Griesmeelballensoep (Recepten uit Wenen)

In het kookboek Recepten uit Wenen van Antonia Kögl staat op bladzijde 30 het recept Griesmeelballensoep. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 4 personen. De bereidingstijd is 50 minuten.

 

Lees meer...

Sylheti met rundvlees (The Curry Guy)

In het kookboek The Curry Guy van Dan Toombs staat op bladzijde 126 het recept Sylheti  met rundvlees. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 4 personen (of voor meer als onderdeel van een meergangenmenu).

 

Wanneer ik naar een curryhuis ga dat wordt gerund door Bengalezen, zoek ik naar shatkora curry op de menukaart. Ik ben absoluut dol op de intens zure smaak van shatkora. Met een beetje geluk zijn deze citrusvruchten bevroren verkrijgbaar bij de toko, en als ze in het seizoen zijn, kun je ze soms ook vers kopen. Als je ze niet kunt vinden, kun je ze vervangen door ingemaakte shatkora. Als dat ook niet lukt, kun je in kwarten gesneden (kaffir) limoen gebruiken, maar de smaak zal er dan wel onder lijden. Dit is een populaire rundercurry die, als hij op deze manier wordt bereid, meestal in grote porties wordt gemaakt en als specialiteit van het huis wordt aangeprezen. Niet alleen het vlees moet lang garen, maar ook de shatkora moet lang pruttelen zodat hij niet meer taai is en smaak aan de saus kan geven. Alleen de schil van het fruit wordt gebruikt, want het vruchtvlees is vreselijk bitter. Als je een paar rundermergpijpjes hebt, voeg die dan toe als de curry staat te pruttelen. Dit recept is geïnspireerd op een bezoek aan Omar’s, een kleine curryhuis in Hatfield Peverel. Het is dan wel klein, maar de curry’s die ik er heb gegeten waren een van de beste!

 

Lees meer...

Noedels met garnalen en satésaus (Snel, gezond en lekker)

In het kookboek Snel, gezond & lekker van Sue Quinn staat op bladzijde 192 het recept Noedels met garnalen en satésaus. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 4 personen. De bereiding vergt 10 minuten. Als gerei heb je een wok of grote koekenpan en een kom nodig.

 

Lees meer...

Witlofslaatje met chocolade (Gezond koken voor één)

In het kookboek Gezond koken voor één van Sanne Mouha staat op bladzijde 66 het recept Witlofslaatje met chocolade. De hoeveelheden in dit recept zijn voor één persoon.

 

Wat, chocolade bij een slaatje? Oh, jawel! Als je geen zin hebt in warme groenten, is dit een topgerecht. Maak dan wel een megaportie, want de kom is leeg voor je het weet…

Lees meer...

Sint-Jacobsnoten in hun oven met prei, sinaasappel en dragon (Bretagne à la carte)

In het kookboek Bretagne à la carte van Joris Delanghe staat op paginac74 het recept Sint-Jacobsnoten in hun oven met prei, sinaasappel en dragon. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 6 personen.

 

Ik open de Sint-Jacobsschelpen, haal de Sint-Jacobsnoten eruit, spoel de schelpen en vul ze weer met de Sint-Jacobsnoten en smakelijke gestoofde prei. Ik sluit ze met de bovenste schelp, maak ze dan dicht en gaar de Sint-Jacobsnoten in hun eigen ‘oven’.  

Lees meer...

  1. Gegratineerde sabayon met vlierbloesem en verse vruchten (40 verbluffende desserts)
  2. Vijfkruidenrund met ui en sinaasappel-venkelsaus (Eataly)
  3. Rijke mergbouillon (Bouillon)
  4. Snowflakes met zure room (New York Kerstmis bakboek)
  5. Groenekoolrolletjes met ibericoworstjes (¡Sabor Sabor!)

Pagina 4 van 34

StartVorige12345678910VolgendeEinde

Copyright © 2013 Cornelis Heystek van Les Gourmands.

All rights reserved.